SinopCity.CoM

Tam Görünüm: MERKEZİ SİSTEM!
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
[Resim: fahrettingun89845612.jpg]

*YENİLENEN İLKÖĞRETİM MÜFREDATI
*İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ FAHRETTİN GÜN:
*"YENİLENEN İLKÖĞRETİM PROGRAMLARININ TEMEL ANLAYIŞI ÖĞRENCİ MERKEZLİ OLUŞUDUR"

Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Gün, yenilenen ilköğretim programlarıyla öğrencilerin aktif olmasının ve sürekli fikir üretmesinin amaçlandığını belirterek, programların öğrenci merkezli olduğunu söyledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Gün, Sinop Öğretmenevi'nde, Teftiş Kurulu Başkanı Rahmi Ünal, Şube Müdürü Muhsin Şentürk ve okul aile birliklerinin başkanlarının da katıldığı toplantıda yenilenen ilköğretim programlarını tanıttı. Yeni programlar ile, öğrencilere bilgi yükleme yerine, bilgiye ulaşma ve bilgiyi kullanma, yöntem ve tekniklerini öğretmek, bilimsel düşünme, araştırma ve çalışma becerilerine yönlendirmenin amaçlandığını belirten Gün, "Eğitimde ezber işi bitmiştir. Bundan böyle öğrencilerimiz bilgi deposu olmayacaktır. Öğrencilerin kafasına bilgi doldurmak marifet değildir. Değiştirilen programlarımız ezbere dayanıyordu. Programlarda esas olan şey, öğretmen merkezli oluşu idi. Öğretmen adeta konferansçı durumundaydı.
Öğrenciler ise pasif algılayıcılar halindeydi. Yenilenen programlarda ise temel anlayış, öğrenme merkezli oluşudur. Çocuklara öğrenme metotları, neyi, nasıl ve nerede bulacakları ve nasıl anlamlı bilgiye dönüştürecekleri öğretilecektir. Kimse tüm bilgileri yükleme gayreti içinde de olmayacaktır. Tabi buda, artık öğrenciler konuşacak, öğretmenler dinleyecek anlamına gelmez. Yeni programımızın dayandığı temel anlayış, eğitimi eğitimin muhatabı olan öğrenciyle paylaşmaktır. Onunla birlikte düşünmek, onu doğrudan sürece dahil etmektir. Öğrenci merkezli eğitimden kastımız budur" diye konuştu.
Fahrettin Gün ayrıca, yeni programların 2005-2006 eğitim yılından itibaren kademeli olarak uygulandığını hatırlatarak, "Bu öğretim yılında ilköğretimin ilk altı sınıfında uygulanıyor. Gelecek yıl 7. sınıflarda dahil olacak. 2008-2009 öğretim yılında yeni programlarımız ilköğretim okullarının tüm sınıflarında uygulanmış olacak” açıklamasında bulundu.

kaynak : Haber57.CoM
Referans Adresler